Франк Лампард обяви, че ще затвори устите на критиците си, след като бе критикуван остро от Рой Кийн в студиото на „Скай Спортс“ в неделя. 

Според ирландеца босът на Челси не прави кой знае какъв прогрес с отбора, въпреки 4-ото място за лондончани, но в същото време защити Оле Гунар Солскяер в Манчестър Юнайтед. 

Кийн и Джейми Карагър спореха разгорещено, а преди мача с Арсенал довечера Лампард е категоричен, че ще се докаже на „Стамфорд Бридж“. 

„Беше интересно за гледане, нали? Още от идването си в Дарби обаче, чувам тези неща, че все още съм млад  и няма да се справя. Това, че съм англичанин, пък ме спасявало от критики. В крайна сметка поех Дарби в трудна позиция, след което бяхме близо до промоция. Не мисля обаче, че това бе основното, за да дойде в Челси“ заяви Лампард. 

„Поздравления за Рой и за страстта, която показва, но не мисля, че се ползвам с привилегии затова, че съм англичанин. Дори напротив. Много хора посочват неопитността ми като проблем, но само от мен зависи да им покажа, че грешат и затова не обръщам внимание на подобни въпроси“ добави той. 

„В момента в Челси сме в преходен период и целта е да ставаме по-добри и по-добри. Юрген Клоп е модел за подражание, но на него му трябваше време, за да изгради този невероятен тим. Той получи възможност да работи и аз се надявам, че също ще имам този шанс в Челси“ каза още Лампард.