Челси стигна 5-ия кръг в ФА Къп, след като очаквано спечели с 2:1 гостуването си на Хъл Сити. 

Ранен гол на Миши Батшуай даде спокойствие на лондончани, а през второто полувреме, когато домакините се подобриха, гостите реализираха още веднъж, за да стигнат до триумфа. 

След втория гол лондончани имаха серия ситуации, от които да направят победата си още по-убедителна, но се отчетоха с пропуски. Това можеше и да пообърка нещата, тъй като Тигрите върнаха едно попадение, но реално класата на лондончани си каза думата. 

Съставът на Челси бе доста солиден, като Миши Батшуай очаквано замени Тами Ейбрахам на върха на атаката. Педро също стартира, а Рос Баркли се появи в средата на терена. 

Двубоят започна отлично за лондончани, които поведоха още в 6-ата минута. Аспиликуета центрира отдясно, топката беше отклонена към Миши Батшуай, който стреля, получи се рикошет и за вратаря Лонг нямаше особени шансове. Това бе 7-ият гол за белгиеца в турнира, откакто пристигна в Англия през 2016. 

Тигрите можеха да отговорят бързо, но пропуснаха добро положение в 10-ата минута. Минути по-късно Лонг се справи с удар на Маунт, а лондончани като цяло установиха контрол върху мача, но им липсваше острота и затова последваха минути, в които не се случваше нещо кой знае какво. 

В 33-ата минута Челси стигна до нова възможност, след като Ковачич изведе отлично Маунт, макар и леко вляво на наказателното поле, но халфът не успя да преодолее вратаря. Той имаше опция и да потърси подаване встрани към Батшуай, но не го направи. 

В 36-ата минута Хъл пропиля добра възможност, след като при контра Боуен реши да стреля отдалеч, вместо да търси подаване и то при положение, че отборът му имаше числено предимство в атаката. В края на полувремето Аспиликуета стреля от малък ъгъл, но вратарят на Тигрите изби и така паузата дойде при минимален аванс за лондончани. 

След нея домакините се подобриха и започнаха и опитаха да притиснат съперника. Най-доброто им положение дойде в 59-ата минута, когато Джаред Боуен напредна и стреля опасно, но малко над вратата. 

В 64-ата минута обаче, Челси стигна до решаващия втори гол. Баркли изпълни свободен удар, като прати топката във вратарското поле, където Фикайо Томори засече в близкия ъгъл с глава и направи 2:0. 

В 70-ата минута гостите бяха много близо и до трето попадение, но диагоналният удар  на Педро Родригес прати топката на сантиметри встрани. Миши Батшуай също не прецизен в опита си от границата на наказателното поле, а и Томори бе близо до ново попадение, но не успя да вкара. 

Головите ситуации започнаха да следват една след друга и Педро пропусна поредната такава след лош удар с десния крак. Само че след всички тези пропуски дойде и наказанието. В 79-ата минута домакините спечелиха свободен удар, макар и нарушението да бе доста спорно, Гросицки стреля и след рикошет в стената топката влезе във вратата. 

Това попритесни лондончани и в 88-ата минута след корнер Тафазоли отклони, а Бърк би близо до това да засече. В последните секунди Хъл изпълни още един ъглов удар, но и той не донесе изравняване и така Челси спечели. 

Хъл Сити – Челси 1:2

0:1 Батшуай 6
0:2 Томори 64
1:2 Гросицки 79

Хъл Сити: Лонг, Маккензи, Бърк, Тафазоли, Лихай, Леонардо, Кейн, Хънимън (70 Самуелсен), Боуен, Уилкс (60 Гросицки), Ийвс (70 Магинис)
Челси: Кабайеро, Аспиликуета, Зума, Томори, Алонсо, Ковачич, Баркли, Маунт (69 Уилиан), Педро (91 Лампти), Хъдзън-Одой (68 Гилмор), Батшуай