Челси продължава с прекрасните си изяви във Висшата лига и победата с 3:2 като гост на Кристъл Палас го доказа. Оливие Жиру, Вилиан и Кристиан Пулишич отново бяха движещата сила за тима си. Французинът даде аванс за “сините” в 6-та минута, а в 27-та се разписа и Пулишич. Вилиан пък асистира и на двамата. В 34-та минута Вилфред Заха изстреля снаряд от повече от 25 метра, за да намали резултата, а след почивката Тами Ейбрахам (71) и Кристиан Бентеке (72) също поставиха имената си сред голмайсторите. В заключителните минути Палас незнайно как не изравни, след като в 95-та Скот Дан удари страничната греда. 

Така преди гостуването на Лестър на Арсенал по-късно тази вечер Челси вече е на трета позиция във Висшата лига. Хората на Франк Лампард имат 60 точки, с две повече от Лестър и на 5 пред Манчестър Юнайтед, също с мач по-малко. Кристъл Палас е на 14-та позиция с 42 точки. 

Челси започна вихрено срещата и след по-малко от половин час игра вече водеше в резултата. Още в 6-та минута Вилиан проби по дясното крило, стигна до аутлинията и намери Оливие Жиру на метри от вратата. Французинът нямаше как да сбърка и отблизо даде аванс на тима си. Това бе трети гол на тарана от подновяването на първенството и 5-ти срещу Кристъл Палас, като 4 от тях на “Селхърс Парк”. 

Това обаче не бе всичко - по-добрата игра на Челси продължи и в следващите минути възпитаниците на Франк Лампард пропуснаха още няколко изгодни положения. Втори гол все пак падна в 27-та минута. Вилиан отново бе в ролята на архитект, като намери в наказателното поле Кристиан Пулишич, а американският национал с мощен удар под гредата направи 2:0. 

Домакините обаче много бързо успяха да се върнат в мача и то след феноменален гол на Вилфред Заха. Котдивоарецът се възползва от открадната топка на свой съотборник в средата на терена, напредна фронтално срещу вратата и с мощен удар от повече от 25 метра не остави никакви шансове на Кепа - 1:2. 

В началото на второто полувреме Жиру можеше да удвои сметката си, след като засече с глава центриране на Джеймс от дясното крило, но прати топката над гредата. Малко по-късно Жиру отстъпи мястото си на Тами Ейбрахам, който много бързо успя да вкара третия гол за тима си. Рубен Лофтъс-Чийк проби през центъра, намери в дясно от себе си Ейбрахам, който пък с удар по диагонала преодоля с лекота Гуаита. 

Кристъл Палас реагира светкавично. В ответната атака Ван Аанхолт влезе на скорост в наказателното поле, стигна до аутлинията и намери на метри от вратата Кристиан Бентеке. Белгиецът с лекота чукна кълбото в мрежата, за да остави надежди на тима си. 

Последва равностойна игра, а в 86-та минута Мейсън Маунт можеше да реши всичко. Младокът бе намерен на границата на наказателното поле от Вилиан, стреля по земята, но стражът на домакините със сетни усилия успя да избие в ъглов удар. Малко след това и Ейбрахам изпусна от добра позиция да реши всичко в срещата.

В добавеното време на мача домакините поискаха дузпа за нарушение на Лофтъс-Чийк срещу Куяте, но реферът не реагира. Натискът на Палас в последните минути бе сериозен, а в действията на играчите на Челси се усещаше доста припряност. Така в 5-та минута на продължението Заха центрира от лявото крило, а Скот Дан бе оставен сам, но прати топката в гредата. Малко след това Бентеке изскочи сам срещу Кепа, но Зума с невероятен шпагат успя да изчисти топката. 

Кристъл Палас - Челси 2:3

0:1 Оливие Жиру 6’

0:2 Кристиан Пулишич 27’

1:2 Вилфред Заха 34’

1:3 Тами Ейбрахам 71’

2:3 Кристиан Бентеке 72'

Кристъл Палас: Гуайта, Уорд, Ван Анхолт, Дан, Кейхил (8 - Сако), Макартър (80 - Таунзенд), Куяте, Миливойевич (89 - Майер), Заха, Аю (80 - Маккарти), Бентеке

Челси: Кепа, Аспиликуета, Джеймс, Кристенсен, Зума, Гилмор (80 - Жоржиньо), Маунт, Баркли (65 - Лофтъс-Чийк), Вилиан, Пулишич, Жиру (65 - Ейбрахам)