Трима футболисти със сигурност няма да играят в Черно море през следващия сезон.

Бранителят Борислав Стойчев и сръбският полузащитник Иван Маркович, които бяха привлечени през зимата, разтрогнаха договорите си, а португалският халф-бек Педро Еуженио също се е разбрал с ръководството да напусне, но след края на кампанията.

Стойчев беше привлечен на "Тича" през февруари със свободен трансфер от гръцкия Атромитос, като през пролетта записа осем срещи с екипа на "зелено-белите".

Маркович, който е известен с прякора сръбския Неймар, се присъедини към Черно море в края на януари също със свободен трансфер от друг гръцки клуб Левадиакос, но записа само един мач като резерва във втория дял от сезона в "А" група в края на март при домакинското 1:1 срещу Локомотив Пловдив, след което получи контузия на коляното и в средата на миналия месец претърпя артроскопия, от която в момента се възстановява.

Еуженио премина в състава на варненци в края на септември миналата година след успешен пробен период, след като напусна пратения в аматьорския футбол Хасково. Той записа 19 официални мача и 1 гол за Черно море в кампанията.