Черно море записа трета победа в контролите си в предсезонната подготовка. Варненският тим надделя над Лудогорец II с 2:0.

Първото положение в мача бе в 9-ата минута, когато Аристот Ндонгала стреля опасно от границата на наказателното поле на гостите, но вратарят на Лудогорец II успя да спаси. Най-чистото положение за Черно море през първата част бе в 29-aта минута. Юго Кононго центрира отдясно, топката попадна у Аристот Ндонгала, който с удар от десетина метра нацели напречната греда.

Домакините можеха да открият резултата в 47-та минута, но вратарят на гостите спаси опасен удар на Валентин Йосков. В 65-aта минута Денислав Александров бе изведен в честа позиция пред вратата на Черно море, но вратарят Иван Дюлгеров избие топката след удара му. В 70-aта минута Валентин Йосков с глава успя да засече топката след центриране на Мартин Минчев отдясно и изведе домакините напред в резултата. В 77-та минута съдията отсъди дузпа за Черно море за нарушение срущу Мартин Минчев, а Аристот Ндонгала реализира за 2:0 от наказателния удар.

Срещата заради контузии пропуснаха Радослав Василев, Мартин Костадинов и Даниел Димов.

Досега Черно море изигра четири проверки. "Моряците" записаха победа над Черноморец /Балчик/ във Варна с 4:2, а по време на лагера си в Банско надделяха над Гандзасар /Армения/ с 2:1 и записаха две равенства срещу украинския Олександрия 1:1 и срещу Септември 2:2. 

По-късно днес е втората проверка на Черно море за деня, като варненският тим среща Несебър. Последната контрола на тима на Илиан Илиев е в събота срещу Поморие, като преди мача е официалното представяне на състава на Черно море за новия сезон.

Черно море стартира новия сезон на 20 юли с мач срещу Ботев /Враца/, който ще се играе на стадион "Тича" от 20.45 часа.