Броени дни преди старта новия шампионат ръководството на Черно Море отпусна безплатни пропуски за ветераните на отбора за ложата на стадион „Тича". Ветераните върнаха жеста с декларация, подписана от някои от най-големите фигури на Черно море през годините Божил Колев, Стефан Богомилов, Янчо Богомилов, Абил Билялов, Дамян Георгиев.

„Благодарим за жеста на собствениците на клуба, защото в наше време много клубове забравят за бившите футболисти, които са оставили сърцето и душата си на терена. Напълно сме убедени, че с истински можещ черноморец, какъвто безспорно е Илиан Илиев, Черно море ще запише по-успешен сезон от предишния", се казва в декларацията на варненските ветерани, цитирана от "Меридиан мач".

Единствено левият бек Мартин Костадинов и таранът Ради Василев ще пропуснат първия мач от новото първенство срещу Ботев (Враца). След последния приятелски мач срещу Поморие левият бек Уго Кононго е получил травма на бедрото и от лекарският щаб правят всичко възможно той да бъде на линия за съботния мач.