Черно море започна с победа в Първа професионална футболна лига, след като обърна на “Тича” Ботев Враца за 2:1.Двата отбора направиха страхотен спектакъл, с много положения и пред двете врати. Петър Атанасов даде аванс на новака с фамозен гол в 5-та минута, а варненци изравниха в края на първата част след автогол на Мариян Иванов. Георги Божилов остави трите точки на “Тича” с победно попадение в 86-та минута. 

Двубоят започна по прекрасен начин за новаците, след като поведоха в резултата още в 5-та минута. При бърза контраатака Петър Атанасов получи топката на лявото крило, проби навътре и с мощен удар от 25 метра вкара невероятен гол. Топката се отклони в сглобката на вратата над Макенджиев и влезе атрактивно в мрежата. 

До края на първото полувреме врачани се браниха и с бързи контраатаки опитваха да наранят още веднъж домакините. В 14-та минута Дани Кики можеше да изравни за Черно море, но топката мина на сантиметри от гредата. Младокът Мартин Минчев пък стреля фалцово от 25 метра, за да затрудни Христо Митев. 

При една от контраатаките Ботев можеше да вкара втори гол. В 31-та минута Валери Домовчийски пусна добър пас към Юлиян Ненов, чийто удар с левия крак се отби от тялото на защитник и мина встрани от вратата. 

Така се стигна до 41-та минута, когато Черно море изравни. Минчев изведе добре Юго Кононго по лявото крило. Защитникът навлезе в наказателното поле и центрира прострелно. Мариян Иванов опита да избие топката, но я вкара в собствената си врата.

Варненци започнаха много добре второто полувреме, когато особено активен по дясното крило бе Аристот Ндонгала. Късмет през гола обаче липсваха не само на Ндонгала, но още на Жоржиньо и Георги Божилов. Втори гол във вратата на врачани обаче така и не падаше. 

Ботев продължаваше предимно да се брани и имаше две прекрасни възможности да вкара втори гол. В 70-та минута Илиас Хасани направи сериозна грешка и “изведе” Валери Домовчийски сам срещу Макенджиев. Нападателят стреля технично по диагонала, но стражът на Черно море се намеси прекрасно и спаси. Малко след това Петър Атанасов можеше да се възползва от грешка на Макенджиев, но два пъти не успя да реализира на 100-процентови позиции. 

Така се стигна до 86-та минута, когато варненци ликуваха. При центриране от ъглов удар играч на Черно море засече топката и я отправи към гредата. Мелето продължи и след това, за да “кацне” на крака на Георги Божилов. Нападателят стреля мощно под гредата и донесе победата на тима си. 

В следващия кръг Черно море гостува на Левски, докато пред Ботев Враца следва визита на Дунав в Русе. 

Черно море - Ботев Враца 2:1 

0:1 Петър Атанасов 5’

1:1 Мариян Иванов 41’-автогол

2:1 Георги Божилов 86'

Черно море: Макенджиев, Станчев, Хасани, Димов, Кононго, Илиев, Витанов, Минчев (67 - Зехиров), Ндонгала, Кики (60 - Божилов), Жоржиньо (76 - Йосков)

Ботев Враца: Митев, Керчев, Иванов, Милчев, Васев, Гаджев (73 - Стоев), Михайлов, Апостолов, Атанасов, Ненов (70 - Георгиев), Домовчийски (83 - Колев)