Черно море днес подновява тренировки, след като футболистите бяха пуснати в тридневна почивка след успеха над Верея с 4:2. Треньорът Илиан Илиев обаче няма да може да разчита на куп национали.

Селекционерът на А тима ни Петър Хубчев повика вратаря Благой Макенджиев и нападателя Радослав Василев за предстоящите двубои от турнира Лига на нациите - срещу Кипър на 13 октомври в София и срещу Норвегия на 16 октомври в Осло. Централният бранител Илиас Хасани пък е със селекцията на Алжир, а Мартин Костадинов ще играе за младежите до 21 години на предстоящите квалификационни двубои за Евро 2019 срещу Словения и Люксембург.

Нападателят Мартин Минчев и бранителят Виктор Попов пък са повикани за предстоящите две контроли на юношите до 19 години с Кипър на 12 и на 14 октомври. В дните на паузата в първенството Илиев ще изпробва няколко тактически варианта с цел да заздрави защитата, пише "Тема спорт".

Моряците имат втората най-слаба отбрана в елита - допуснали са 21 гола, като само Дунав е инкасирал повече - 23. В събота варненци ще изиграят контролна среща с втородивизионния Добруджа, като мястото и часът на спаринга ще се уточнят допълнително.