Черно море (Варна) спечели дербито на кръга в Зоналната група за деца, родени 2006 година, в Североизточна България с категоричното 3:0 срещу Лудогорец.

С тази победа младите таланти на "моряците" продължават да бъдат категоричен лидер в дивизията с 6 победи от 6 мача и впечатляващата голова разлика от 22-1. Гостите от Разград слизат на 3-о място с 12 точки, след като бяха изпреварени от Дунав (Русе).

Два гола за победителите вкара Пламен Аршев, едно попадение добави Ивелин Милков. През второто полувреме момчетата на Черно море удариха и греда, а също така пропуснаха още 7-8 чисти голови положения. Отборът на Лудогорец не се представи на добро ниво и едва 3-4 пъти успя да стигне до опасна близост, но така и не отправи реален опасен удар в очертанията на вратата.

"Доволен съм от момчетата, защото за пореден път играха като колектив. За мене това е най-важното. Също така благодаря на родителите за подкрепата и заради това, че осигуряват една наистина творческа среда за мене и за децата. И това си личи от резултатите ни".

"Откакто съм треньор на тези деца сме участвали на 9 турнира и имаме 9 участия на финал. Четири пъти сме били победители, а пет пъти сме губили финалите. В това число слагам и турнири срещу по-големи деца от нашия набор", заяви щастливият треньор на Черно море (Варна) Калоян Георгиев.

"За мене резултатите в тази група, в този мач с Лудогорец не са важни. Те са само за самочувствие на децата, да видят, че са сред най-добрите".

"За мене е по-важно да играем добре, да играем правилно и да си изчистваме грешките", допълва още младият специалист, който е печелил шампионската титла на България с набор 1998. Но въпреки това, той не спира да работи и върху себе си, като е преминал специализации в Айнтрахт (Франкфурт), Манчестър Юнайтед, Рома и Аякс (Амстердам).