За разлика от друг път, когато сме и побеждавали, днес съм доволен, заяви треньорът на Черно море Илиан Илиев след първата проверка на варненци срещу Черноморец Балчик, завършила 1:1.

Спецът посочи, че това, което е искал е станало - отборът да държи топката, да и я подава и когато я загуби, да пресира противника. "От всички наши първи контроли тази беше изиграна най-добре", каза още той. "В мача през второто полувреме имаше шест момчета от школата и те се представиха добре", коментира Илиев. 

Специалистът каза още, че в проверките на отбора в Турция иска отборът да се обиграва, за да бъде готов за първия кръг. Той добави, че след няколко тренировки се е видяло, че няма как дошлият на проби холандски футболист в Черно море да остане. Треньорът допълни, че клубът не бърза да взема някой футболист, а иска, ако наистина излезе нещо интересно, едва тогава официално може да има нов играч.

От 17 януари до 1 февруари "моряците" са на лагер в Турция. Там са уредени проверки с полските Медж Легница на 22 януари и Арка Гдиня (24 януари), още с Вардар Скопие (28 януари), Олександрия (Украйна, 30 януари), а на 6 февруари съперник е Дунав Русе.