Въпреки информациите, че капитанът на Черно море Георги Илиев ще прекрати кариерата си след края на сезона, ветеранът на тима няма намерение да сваля бутонките и обмисля да остане на терена още година.

Халфът е воден от амбицията да подобри абсолютния рекорд на Марин Бакалов по изиграни мачове в елитната група. Легендата на Ботев (Пловдив), който мина за кратко и през ЦСКА, е изиграл впечатляващите 454 срещи в „А" група.

Ако се прибавят мачовете и от плейофите, Жоро Илиев има до момента 429 срещи и е съвсем близо до това постижение. Черно море ще изиграе поне 16 двубоя през пролетта и ако капитанът е здрав, той със сигурност ще мине 440 мача. Това означава, че наглед недостижимото постижение може да падне още догодина, когато Илиев трябва да продължи на терена, дори и в ролята на играещ треньор.

Символът на Черно море в момента може да се нареди и до славните си предшественици Тодор Атанасов - Барона и Тодор Марев, които играха за „моряците" и на 40 години.

Георги Илиев трябва да вдъхнови Черно море през пролетта за целите пред тима, които са утвърждаване в Топ 6, както и максимално продължаване в турнира за Купата на България. Варненци се изправят срещу Ботев (Пловдив) и при елиминиране на миналогодишния полуфиналист, ще имат чудесен шанс да стигнат поне до финала в случай на добър жребий.