Черно море пропусна много положения и не успя да победи гостуващия Берое, а мачът завърши 0:0. Двубоят бе със сериозно значение, тъй като при победа “моряците” щяха да изместят заралии от 4-то място в класирането. 

Хората на Илиян Илиев имаха доста ситуации за гол, но или стреляха покрай вратата, или Душан Перниш спасяваше. Така разликата между двата отбора се запазва. Берое е 4-ти с актив от 55 точки, а Черно море е 5-ти с 52. 

Играчите на двата отбора бяха затруднени от проливния дъжд, който се изсипа над Варна. Все пак гостите можеха да поведат още във втората минута. Тогава Мешка се възползва от грешка в защитата на домакините и изскочи сам срещу Георги Китанов. Вратарят обаче успя да запази спокойствие и да отрази удара. 

Постепенно варненци взеха инициативата и в 15-та минута Душан Перниш отрази тежък удар на Васил Панайотов. Малко след това и Аристот Ндонгала стреля опасно от границата на наказателното поле, но топката мина над гредата. 

“Моряците” имаха нов шанс в 22-та минута, когато Ндонгала намери Георги Илиев на стрелкова позиция, ветеранът опита да намери топката от воле с левия си крак, но не успя да я намери добре. 

Хората на Илиян Илиев започнаха много силно и второто полувреме. Още в 48-та минута Перниш трябваше да се намесва авторитетно. Вратарят на Берое първо отрази силен удар на Жоржиньо. След това се хвърли и при добавката на Георги Илиев, за да избие топката в корнер. 

При последвалия ъглов удар топката попадна у Ндонгала, но ударът му бе неточен и мина покрай гредата. Натискът на варненци продължи и в 52-та минута Жоржиньо бе изведен от Жоро Илиев, но не успя да овладее добре топката и Перниш излезе, за да я улови. 

Берое отговори с прекрасна контраатака в 56-та минута, когато Рубен Бригидо опита да подаде към Педро Еужение, но топката попадна на крака на Мешка. Ударът на последния бе отразен от Китанов. 

На другата врата продължаваха чудесните изяви на Перниш, който в 62-та минута спаси и шут на Ндонгала. Постепенно играта се изравни, а в 86-та минута Мехди Фенуш имаше прекрасна възможност да донесе победата на Черно море. 

При светкавична контраатака Фенуш проби от лявото крило към центъра, намери си позиция за стреля и шутира, но право в ръцете на Перниш. При тази ситуация Фенуш имаше вариант да намери негов съотборник, който бе останал абсолютно непокрит. Малко след това Георги Илиев стреля неточно от свободен удар. 

В 90-та минута Фенуш направи още един сериозен пропуск. След центриране в наказателното поле се получи рикошет и топката попадна на крака на Фенуш на метри от вратата. Нападателят обаче не успя да я улучи от близко разстояние. 

В първата минута на продълженията и Георги Илиев направи сериозен пропуск. Фенуш този път влезе в ролята на подавач и намери Илиев на ситуация сам срещу Перниш. Ветеранът стреля технично без подготовка, но покрай вратата. 

Черно море - Берое 0:0

Черно море: Китанов, Попов, Димов, Генев, Енчев, Андраде, Панайотов, Илиев, Ндонгала (72 - Кики), Минчев (81 - Енрике), Жоржиньо (67 - Фенуш)

Берое: Перниш, Желев, Алкан, Бандаловски, Леони, Цетков, Минчев (90 - Ангелов), Бригидо (89 - Иванов), Василев, Еуженио (58 - Камбуров), Мешка.