Черно море записа победа и в четвъртата си контрола от лятната подготовка. "Моряците" удариха Ботев Враца с 3:1 на терените "Евима" край Банско. Срещата се игра в четири части по 30 минути, а попаденията за варненци реализираха Исмаил Иса в 59-ата, Арисот Ндонгала в 60-ата и Илиан Илиев в 88-ата минути.

Така Черно море продължава да мачка съперниците си в проверките от началото на подготовката като до този момент има инкасиран само един гол.

Треньорът Илиан Илиев заложи на младия вратар Иван Дичевски, а пред него в центъра на отбраната отново започна с двойката Мирослав Енчев и Делмиро. На левия бек е Абдалах Имамо, а отдясно Цветомир Панов. В средата на терена си партнират Патрик Андраде и Васил Панайотов, а пред тях Родриго. По двете крилата са Аристот Ндонгала и Жордао Кардозо, а изтеглен напред е Исмал Иса.

Срещата започна в добро темпо, а Черно море създаде първата опасност пред една от двете врати. В 5-ата минута Панайотов отне топката в средата на терена, намери Цецо Панов отдясно, който проби и центрира по земя в налазателното поле. Исмаил Иса увладя топката с груб към вратата, завъртя се и стреля, но покрай страничната греда.

В 15-ата минута Аристот Ндонгала получи отдясно центрира в наказателното поле, където Иса стреля, но стражът на Ботев изби. Топката попадна в Кардозо, който финтира стража на Враца и от точката на дузпата стреля над вратата.

В 22-ата минута грешка при изнасянето на топката можеше да коства гол в мрежата на Иван Дичевски. Златонски пресече пас в средата на терена и се опита технично да прехвърли стража на Черно море, който бе излязал напред, но не намери целта. В 24-ата минута след центриране от корнер бранител на Ботев си вкара автогол, но той не бе зачетен заради фаул.

В 49-ата Ботев Враца сътвориха добра контра атака, Лясков получи отдясно и стреля, но Абдалах с шпагат успя да пресече топката. В следващата атака Кардозо центрира остро в наказателното поле, където двама футболисти на Черно море се разминаха с топката. Смяна в състава на Черно море, влиза Стефан Станчев на мястото на Делмиро.

В 55-ата минута Патрик Андраде пусна остър пас в наказателното поле, където Кардозо с шпагат се опита да засече топката, но малко не му достигна за да я вкара във вратата. Четири минути по-късно Аристот Ндонгала проби отдясно и намери Иса в наказателното поле, който реализира за 1:0. Малко след това Иса намери между двама Аристот Ндонгала, който на задна греда реализира за 2:0.

Третата част започна добре за Ботев Враца, които до 67-ата минута създадоха няколко опасности пред Иван Дюлгеров, но стражът на Черно море бе на висота и спаси. В 79-ата минута влизат Илиан Илиев и Мартин Дичев, които заемат местата на Имамо и Ндонгала. В 88-ата мнута Илиан Илиев -младши отбеляза страхотен гол. Халфът на УморяцитеФ получи топката пред дъгата на наказателното поле и с много премерен удар прати кълбото под сглобката на вратата за 3:0.

В началото на четвъртата част в игра за Черно море (Варна) се появиха Лъчезар Йорданов, Йордан Радев, Петър Вуцов, Емил Янчев, Виктор Попов, Мартин Костадинов, Велислав Василев, които заеха местата на Стефан Станчев, Мирослав Енчев, Васил Панайотов, Дани Кики, Жоржиньо, Аристот Ндонгала и Неагу. Така на терена останаха само юноши на Черно море.

В следващите минути Ботев (Враца) натисна младите "моряци", които обаче стояха добре в защита, а Иван Дюлгеров направи няколко добри спасявания.

В 110-ата минута Мирослав Будинов с глава намали резултата - 3:1. В 115-ата минута Велислав Василев пробва удар по диагонала, но вратарят на Враца спаси. В края на срещата Мартин Дичев нацели гредата.

Съставът на Черно море: Иван Дичевски, Мирослав Енчев, Делмиро, Цветомир Панов, Абдалах Имамо, Патрик Андраде, Васил Панайотов, Аристот Ндонгала, Жордао Кардозо, Родриго, Исмаил Иса

Съставът на Ботев Враца: Костов, Васев, Лясков, Домовчийски, Генов, Миланов, Кавдански, Атанасов, Мечев, Паласиос, Златински.