Черно море нанесе болезнена загуба с класическото 3:1 в двубой от втория кръг на българската Първа лига, игран на стадион "Българска армия"

Футболистите на треньора Илиан Илиев се възползваха от положенията си и дръпнаха в резултата с голове Исмаил Иса (23') и Родриго Да Силва (37'), който бе точен от дузпа.

През втората част "червените" се опитаха да се върнат в мача, но това така и не се случи. Даже обратното - Да Силва се разписа за втори път и направи резултата класически. Все пак "армейците" върнаха едно попадение, което бе дело на дебютантът в тази среща Тони Уот (74').

Taка кошмарното начало на сезона за ЦСКА продължава. След равенството с Етър преди седмица, сега "червените" записаха загуба и имат само една точка от два мача. Черно море пък е на другия полюс, като "моряците" са с 6 пункта. Това е първи успех за "моряците" на "Армията" от 2003 година насам.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=5b6ec8b008" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна за гостите, които още след първия съдийски сигнал започнаха да притесняват "червената" отбрана. Родриго Да Силва остана на стрелкова позиция, но силният му шут попадна в прегръдката на добре пласирания Витаутас Черниаускас.

В 18-ата минута Али Соу беше изведен с перфектен пас зад гърба на варненската защита. Бившият футболист на Киево обаче обработи доста лошо топката, заради което позволи на излезлия вратар Иван Дюлгеров да спечели индивидуалния си сблъсък срещу африканеца.

В 23-ата минута "моряците" поведоха в резултата. Исмаил Иса получи топката отляво, показа страхотна техника, елиминирайки Нуно Томаш, а след това с перфектен удар в далечния ъгъл елиминира Черниаускас.

В 36-ата минута Подобно на ситуацията в по-ранния етап от срещата, Малинов отново пусна хитро подаване за Али Соу. И този път обаче голямата звезда на столичния гранд не намери очертанията на вратата.

Минута по-късно варненци получиха правото да изпълнят дузпа. Стойчо Атанасов игра с ръка в наказателното поле и съдията Георги Кабаков посочи бялата точка. Родриго Да Силва се нагърби с отговорността и бе точен за 0:2. При този резултат приключи първото полувреме.

През втората част домакините излязоха мотивирани да стигнат поне до равенство. Първо Мощен изстрел на Жеферсон се отчете с добро изпълнение от пряк-свободен удар в 55-ата минута, но Дюлгеров изби в краката на Евандро, който беше неточен.

Малко след това Евандро направи сериозен пропуск. Али Соу върна топката към Пинто в наказателното поле и той веднага вдигна топката към бразилеца, но от няколко метра той прати топката в аут с глава. 

В 60-ата минута Черно море сътвори класиката след точно час футбол. Младият Виктор Попов безстрашно навлезе в полето на ЦСКА, където спомогна за огромното неразбирателство между Томаш и Чорбаджийски. Неумението топката да бъде изчистена направи така, че Родриго да шутира от около 15 метра, пращайки столичния гранд в нокаут.

В 74-ата минута ЦСКА върна едно попадение. Дебютантът Виф Соломон-Отабор направи добър пробив, който завърши с центриране към Тони Уот. Въпросният не изпусна удобната възможност и отблизо разстреля Дюлгеров.

В 88-ата минута Черно море остана с човек по-малко, след като младият Виктор Попов получи втори жълт картон.

ЦСКА - Черно море 1:3

Голмайстори: Исмаил Иса (23'), Родриго Да Силва (37'д., 60'), Тони Уот (74')

ЦСКА: Черниаскус, Атанасов (Бикел 42'), Чорбаджийски, Томаш, Жеферсон, Пинто, Малинов (Уот 66'), Кери (Соломон-Отабор 47'), Тиаго, Евандро, Соу
Треньор: Добромир Митов

Черно море: Дюлгеров, Попов, Енчев, Станчев, Панов, Ндонгала (Жордао 78'), Андраде (Неагу 81'), Родриго (Хантакиас 89'), Панайотов, Минчев, Иса
Треньор: Илиан Илиев

София, стадион "Българска Армия"
Съдия: Георги Кабаков
Жълти картони: Атанасов, Тиаго (ЦСКА); Родриго, Попов, Андраде, Панайотов, Панов, Ндонгала (Черно море)
Червен картон: Попов (Черно море)