Лудогорец направи обрат и си тръгна с победата от 2:1 като гост на Черно море във Варна. Домакините “взривиха” пълните трибуни на “Тича” с гол на Родриго Енрике в 28-та минута, но малко след това Дан Битон изравни малко случайно. В 74-та минута Клаудиу Кешеру донесе трите точки за “орлите” след хубава асистенция на реабилитирания Марселиньо. Радостта на бразилеца обаче бе кратка и малко след това получи втори жълт картон и бе изгонен. 

В крайна сметка Лудогорец стигна до победата и поведе в класирането с актив от 14 точки, с 1 повече от Левски и на 2 пред Берое. Черно море е на 6-та позиция с актив от 9 точки. 

Двубоят започна равностойно, като в началните минути Андраде и Кешеру пробваха рефлексите на вратарите с леки удари. Дан Битон също пробва късмета си с фалцов удар по диагонала, но Дюлгеров изби. 

В 26-та минута Черно море като по чудо не поведе. Родриго Енрике проби по лявото крило и пусна страхотен пас към Ндонгала, който стреля от движение, но Пламен Илиев показа страхотен рефлекс и изби. 

Първото по-интересно положение бе пред вратата на гостите. Андраде стреля добре от 22 метра в третата минута, но Илиев спаси. Все пак в 28-та минута голът падна. Абел Анисе сбърка при изнасянето на топката и подаването му назад бе пресечено от Родриго. Бразилецът напредна към наказателното поле и с прекрасен фалцов удар намери далечния ъгъл за 1:0. 

Радостта на варненци обаче бе кратка, след като в 32-та минута Лудогорец изравни след леко случаен гол. Дан Битон центрира фалцово в наказателното поле на “моряците”, Жоржиньо се размина с топката, но това излъга Дюлгеров и кълбото се озова във вратата му - 1:1. 

До края на полувремето варненци натиснаха, но в 42-та минута Кешеру направи страхотен пропуск. Румънецът намери с воле хубаво подаване на Жоржиньо, но Дюлгеров спаси с прекрасен рефлекс. 

В началото на второто полувреме Черно море се размина на сантиметри от втори гол. Патрик Андраде изпълни свободен удар, но топката се отклони от гредата. 

Така се стигна до 74-та минута, когато Лудогорец направи пълен обрат. Появилият се минути по-рано бразилец Марселиньо, който бе реабилитиран след скандали с треньора Стойчо Стоев, “качи” топката на главата на Кешеру с центриране отдясно, а румънецът с глава реализира за 2:1. 

В 85-та минута Марселиньо извърши нарушение за втори жълт картон в центъра на терена и бе изгонен. В крайна сметка натискът на Черно море до края на срещата не даде резултат и Лудогорец си тръгна с трите точки от “Тича”. 

Черно море - Лудогорец 1:2

1:0 Родриго Енрике 28’

1:1 Дан Битон 32’

1:2 Клаудиу Кешеру 74’

Черно море: Дюлгеров, Попов, Енчев, Хантакиас, Панов, Панайотов, Андраде, Жордао, Ндонгала (78 - Илиев), Родриго (53 - Неагу), Иса (13 - Жоржиньо)

Лудогорец: Илиев, Икоко, Терзиев, Сисиньо, Недялков, Горалски (46 - Дяков), Анисе, Битон (73 - Марселиньо), Чибота, Жоржиньо, Кешеру (84 - Швиерчок)