Черно море отстъпи с 0:1 при гостуването си на Етър във Велико Търново в мач о 16-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион “Ивайло”.

Домакините вкараха от дузпа чрез Румен Руменов в продължението на първата част, а Мартин Минчев изпусна 11-метров наказателен удар в 70-ата минута.

“Моряците” имаха кадрови проблеми преди срещата. Двама от основните футболисти на Илиан Илиев – Патрик Андраде и Исмаил Иса пропуснаха двубоя заради контузии.


Черно море отправи първия опасен удар по посока на една от двете врати. В 12-ата минута Цветомир Панов се озова на стрелкова позиция леко под ъгъл, но стражът на домакините успя да спаси.

В 25-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле към Аристоте Ндонгала, но бранителите на Етър успяха да се справят със ситуацията. В 28-ата минута Даниел Младенов засече с глава центриране отдясно, но Миодраг Митрович показа рефлекс и спаси.

В 34-ата минута Васил Панайотов технично намери Родриго в наказателното поле, който се опита да прехвърли вратаря на Етър, но топката пренима и над вратата. В даденото от рефера продължение на първата част домакините получиха право да изпълнят дузпа.

Миро Енчев фаулира Дани Младенов в наказателното поле, а главният рефер не се поколеба и отсъди 11-метров наказателен удар. Румен Руменов изпълни технично в средата на вратаря за 1:0.

Втората част започна като първата – с натиск на Черно море. “Моряците” на Илиан Илиев обаче трудно стигаха до удар. Първата сериозна опасност дойде в 65-ата минута Аристоте Ндонгала намери Илиан Илиев – джуниор в наказателното поле, който се освободи от бранител и стреля, но над вратата.

В 70-ата минута Мартин Минчев бе задържан в наказателното поле, и Никола Попов отсъди дузпа. Младият нападател на стреля силно в левия ъгъл на вратата на Христо Иванов, който обаче докосна топката, тя се отби в страничната греда и мина по голлинията. Веднага след това Хантакиас свали топката в краката на Родриго от корнер, който финтира бранител и стреля технично но отново Иванов показа добър рефлекс и спаси.

В 74-ата минута домакините направиха добра контраатака, която завърши с удар, но Миодраг Митрович успя да избие с крак изстрела на Дани Младенов. В края на срещата Родриго отправи техничен удар, но покрай гредата.

ЕТЪР - ЧЕРНО МОРЕ 1:0
1:0 Румен Руменов 45+2 д.

ЕТЪР: 1. Хр. Иванов, 31. Станоев, 23. Дюлгеров, 11. Младенов, 84. Илиев, 15. Ив. Иванов, 25. Кр. Ктоянов, 8. Руменов, 5. Хубчев, 10. Боджадж, 98. Ковачев

ЧЕРНО МОРЕ: 18. Митрович, 6. Попов, 27. Димов, 44. Хантакиас, 2. Панов, 10. Илиев, 33. Енчев, 72. Родриго, 71. Панайотов, 90. Минчев, 38. Нзонгала