В селекционния радар на ЦСКА е попаднал и Родриго Енрике от Черно море. И той подобно на Руменов е 26-годишен и се изявява като плеймейкър и крило, но доста по-успешно.

Преди да премине на "Тича" в началото на тази година, Родриго играе в родината си Бразилия и в Португалия. Лично наставникът на моряците Илиан Илиев настоява за привличането му от Униао Мадейра. Интересното е, че Родриго е в трансферните планове и на Левски, но до сделка със сините трудно ще се стигне. От Левски има запитване за Родриго чрез трети лица. На "Тича" обаче са повече от категорични, че едва когато им бъде преведена цялата дължима сума по трансфера на бившия им играч Мехди Бурабия от Левски в Коняспор, тогава ще решат каква цена ще сложат на бразилеца за евентуално негово преминаване на "Герена". Варненци водят дело и настояват да им бъдат преведени още над 70 000 евро заедно с лихвите, пише "Тема спорт".

Родриго Енрике е лидер по асистенции в първенството - 8, вкарал е и 4 гола. Три от попаденията му са във вратите на ЦСКА и Лудогорец. Той направи много силен мач при победата на моряците с 3:1 на "Армията" в началото на сезона, като блесна с две попадения и асистенция. След това се разписа и срещу Лудогорец на "Тича", като откри резултата с много красив гол при загубата на варненци с 1:2.