Бизнесменът Стойне Манолов, който помага финансово на ЦСКА, заяви, че „червените” в никакъв случай няма да легнат на Ботев (Пловдив), за да оставят Левски във втората шестица на „А” група.

Още по темата

 


При загуба на „червените” в „Коматево”, „сините” със сигурност остават при по-слабите отбори в първенството. При равен или победа на „армейците”, и при успех на Левски над Марек, възпитаниците на Стойчо Стоев ще избегнат историческия резил.

” Такива неща за ЦСКА са абсолютно немислими. Отборът може и да загуби от Ботев, но ще го направи с вдигната глава, а не доброволно. ЦСКА ще играе за себе си и нищо друго. Няма значение дали ще изпреварим Лудогорец, или Левски ще е във втората шестица. Всичко трябва да е честно в предстоящия в „Коматево” мач и вярвам, че така ще бъде. Така както Левски игра феърплей миналата година срещу Литекс, победи го и в крайна сметка го остави трети, а ЦСКА бе втори”, каза Манолов пред „Тема Спорт”.

Той отправи и критики към треньора на отбора Стойчо Младенов. Както е известно, част от акционерите в клуба, начело с фамилия Манджукови, настояват за уволнението на легендата след двете поредни загуби от Берое (0:1) и Локомотив (София) (0:2).

”Какви забележки имам към Стойчо Младенов? Например, че се подсигурява излишно със седем централни защитници, които тежат на клуба. Този 40-дневен лагер без прекъсване пък затормози футболистите. Да не говорим, че не сме цъфнали и вързали с финансите, че да си го позволяваме. Но вината не е в Стойчо, а в този, който му позволява да събира толкова много играчи. Няма коректив, който да възпира Младенов. Главните промени трябва да се направят на ниво "клуб", а не "треньор". Нужна е реорганизация в ЦСКА”, добави Манолов.

Накрая той коментира и думите на Георги Домусчиев, че Левски и ЦСКА са изиграли съмнителни мачове от началото на сезона. Един от шефовете на Лудогорец заяви това след успеха с 1:0 над „сините” в Разград.

”Това е висша форма на цинизъм. И то точно от Лудогорец да излизат такива неща. А ако има съмнителен мач в предстоящия кръг, бъдете сигурни, че той няма да е в „Коматево”. Двете загуби на ЦСКА на пролетния старт? ЦСКА игра за победа и в двете срещи. Игра честно и ги загуби. Един друг отбор можеше да подходи към тези два мача с два телефонни разговора”, завърши бизнесменът.