Един от най-колоритните вече бивши играчи на ЦСКА Тончи Куков даде интервю пред Gol.bg в което говори за ситуацията в отбора.

Той призна, че освен от Щутгарт има оферти от Белгия и Русия и изрази надежда, че някой ден отново ще облече "червената" фланелка.

Освен това направи едно от най-джентълменските си изказвания, откакто българските фенове го познават, като призна голямата класа на "вечния съперник" Левски. 

Дали би заиграл на "Герена" и много други неща .... прочетете и ще разберете :) 

"Не знам какво се случва с ЦСКА, но дай боже отборът да бъде спасен и да играе в елитната група. Ние играчите не знаем нищо, не знаем дори кой е президент. Този отбор обаче има 2 милиона фенове и ако фалира мисля, че ще има много големи скандали, нещата няма да останат така", обяви Кукоч пред Gol.bg.

"Mнението ми за собствениците? Нямам мнение, защото изобщо не знам в момента кой управлява клуба честно казано".

"Агентът ми в момента преговаря с Щутгарт и с по един клуб в Белгия и Русия, другата седмица всичко около мен ще бъде ясно".

"Дали бих отишъл в Левски? Разбира се, че не. Да не съм луд? Не съм такъв предател, но ще кажа следното - без Левски и ЦСКА "А" група ще бъде трагедия. Тези два отбора са силата на българското първенство и ако ги няма вашето първенство ще загуби качеството си".

"Доволен съм от сезона за себе си, защото имам 2 гола и няколко асистенции, но не съм доволен, защото ЦСКА не успя да стане шампион. В края на сезона финиширахме на петото място, което е една огромна трагедия за клуб като ЦСКА. Този отбор винаги трябва да играе в Шампионската лига, всяка година, всичко друго е трагедия".

Помолихме Кукоч и да коментира свастиките на терена в Сплит между Хърватия и Италия заради които страната му може да понесе много тежко наказание, като дори се говори и за изхвърляне от европейското първенство на което "Шахматистите" почти са си подпечатали класирането.

"Свастиката на терена е нещо наистина много трагично. Играчите не заслужават такова нещо. Някой глупак я е направил. Тези момчета се бият като лъвове за родината си, но според мен няма шанс УЕФА да дисквалифицира Хърватия. Дай Боже България и Хърватия да се класират на Европейското първенство. Искам България на него, вместо Италия".

Преминахме и на темата за феновете на ЦСКА, които според Тончи са най-добрите в България.


"ЦСКА има най-добрите фенове в България. Където и да играем, те винаги са с нас. Искам да им благодаря за всичко и ако е рекъл Господ, някой ден пак ще облека фланелката на този отбор".

Запитахме и ексцентричния хърватин какво толкова се е объркало в отбора, след като той бе преди няколко месеца убедителен лидер, а след това всичко се срина.

"Не знам, просто нещата се объркаха тотално. Говореше се, че сме дали мача на Ботев, за да изпадне Левски от първата шестица, но това са пълни глупости. Това е една много голяма лъжа. Искам само да кажа, че Пенев трябва да остане в ЦСКА, ако отборът е в "А" група и следващия сезон. Той е голям шампион. той е голяма легенда на отбора и за мен бе привилегия да играя под негово ръководство, макар и за толкова кратко време!".

Калоян Ангелов, Gol.bg