Част от феновете на ЦСКА излязоха с официална позиция относно поредните драми около клуба.

Над 15 фракции категорично заявиха, че не приемат никакво сливане, преименуване и други варианти за бъдещето на "червените", като по този начин се разграничиха с Гриша Ганчев, който преименува Литекс на ЦСКА, за да могат "червените" да се завърнат в "А" група. Запалянковците заявиха, че няма да подкрепят подобен отбор на стадиона и настояват за оздравяването на старото дружество.

Декларацията без редакторска намеса:

По повод постоянно увеличаващия се брой "дружества", имащи в името си ЦСКА, искаме да заявим следното:

Нашата позиция остава категорична и непроменена спрямо месец юни на миналата година - ние сме твърдо против "сливането", "преименуването", "взимането на лицензи" и т.н. на други клубове и представянето в последствие на получилото се ново "нещо" за ЦСКА. Абсолютно без значение е как се казват тези клубове, в кое ниво на футбола се състезават, от кой град са и какъв е цветът на екипите им. За нас такъв нов "клуб" няма да има нищо общо с ЦСКА и ние няма да го подкрепяме на стадиона! Излишно е да повтаряме мотивите си за пореден път в рамките на по-малко от година - тук нещата опират до принципи и коренно различен начин на мислене, а онези, за които ЦСКА е само "А" група, купи и медали, никога няма да ни разберат.

Преди около десетина дни, по време на финала за купата на България цялата страна видя какво означава ЦСКА. Нашият клуб е неделима част от живота на хиляди българи, нашият клуб е огромна част от историята на българския футбол. ЦСКА не може просто с лека ръка да бъде заличен или заменен с "нещо" друго. Призоваваме всички, от които зависи бъдещето на ЦСКА, да впрегнат сили в оздравяването на сегашното дружество. За нас не е от значение кой ще се заеме с тази задача - всички писания по наш адрес, обвиняващи ни в определени пристрастия, са абсолютна клевета. Единственото, което ни интересува, е ЦСКА да продължи да съществува! Напълно наясно сме с тежкото положение на ПФК ЦСКА АД, но вече година вървим по този път и през това време видяхме, че другите приемливи варианти или са невъзможни, или вече е много късно за тях. За нас единствената останала опция е да се оздрави ПФК ЦСКА АД!


"Офанзива", "Червен Младост", "Армейци Смолян", "Разлог" ("Югозападна Офанзива"), "Малките свине", "UltraSSandanski", "Червени шопи" - Елин Пелин, "Ултрас Плевен", "Vendetta" - Габрово, "Command Yambol", "Армейци Троян", "Русе брани ЦСКА", "Фен клуб Попово", "CSKA UK", „Ultra Front CSKA Vratza" - Англия и много други привърженици, които не членуват във фен клубове и фракции.