Бившият лидер на националния тим на България Мартин Петров беше лице на детския тренировъчен камп на Барселона, който се проведе в комплекс „Царско село“. Той коментира не само мероприятието на испанския гранд, но и ситуацията в ЦСКА.

„Изключително съм радостен, че започнахме тази инициатива и се надявам това да стане традиция всяка година. Треньорите от Барселона се опитаха да покажат на децата какво значи респект и уважение към тренировката, почивка. Тези компоненти, които малко или много тук в България ни липсват. Съвсем ново нещо е мениджърството за мен, опитвам се все още да навляза в материята. Поддържам форма и на терена, не може изведнъж да престанеш да тренираш,“ призна Петров.

„Не съм толкова запознат със ситуацията в ЦСКА, следя от репортажи и статии. Не знам в момента какво става с този клуб и кой дефакто е клубът. Надявам се тези неща да се решат ЦСКА да се върне там, където му е мястото. Не приляга на ЦСКА да е в тази ситуация. Не мога да взема отношение, не мога да коментирам неща, с които не съм запознат,“ обяви бившият национал.

„Имам едно послание към ЦСКА – да продължат да залагат на младите момчета, защото те показаха, че имат място в клуба. Не само Христо Янев, има и друго млади треньори и е хубаво да им се дава шанс, защото това е бъдещето“, каза още Мартин Петров.

„Следя изявите на националния ни отбор и не е приятна ситуацията. Доста неприятни резултати и аз съм участвал в такива. Нека гледаме позитивно и да подкрепяме отбора, защото само с негативи нищо добро не ни чака,“ коментира бившият играч на Волфсбург, Атлетико (Мадрид), Манчестър Сити, Болтън и Еспаньол.

„Следя европейското първенство и само вижте какви отбори участват. Такива, които преди години побеждавахме – и Исландия, и Унгария, и Албания. Това показва едно, че тези държави се развиват, трябва да се вземат мерки и тук. Като започне сега българското първенство, ще видим дали ще е за добре, нека се настроим позитивно“, добави Петров.