Вратарят на ЦСКА-София Георги Китанов може да се върне в Черно море през зимата, научи „Меридиан Мач". Той е желан от ръководството на „моряците", чиито юноша е. 

Макар и да е роден в Благоевград, Китанов започва да тренира в школата на варненци през 2004 г., когато е едва на 9 години. Той прави своя дебют в мъжкия тим през 2012 г. в двубой с Видима-Раковски. 

А след това изигра внушителните общо 110 мача за Черно море в елита. Георги Китанов бе първият трансфер в новата ера на „Българска армия" и през миналия сезон въпреки сериозните грешки, бе неизменен титуляр. След като обаче се издъни сериозно при домакинската загуба от Лудогорец във втория кръг, той бе забит на резервната скамейка за сметка на литовеца Витаутас Черниаускас. 

Това положение изобщо не се харесва на Китанов и той също е навит да се върне в Черно море. Друг е въпросът дали ще бъде пуснат обратно. Заради счупения крак на украинеца Боровик, варненци останаха само с един опитен страж - Емил Михайлов. А това не отговаря на амбициите на „моряците" за по-челно класиране в Първа лига.