ЦСКА е внесъл заявка в Търговския регистър за увеличаване на уставния си капитал. Армейците ще го повишат до 10 600 000 лева, като цялата сума ще бъде внесена. В момента капиталът на клуба е 6 600 000 лв., а от тях са внесени 100 бона, пише "Тема спорт".

Повишаването на тези суми е обичайна практика в родния футбол с цел да се покриват загубите на акционерните дружества. По този начин се спазват изискванията на лицензирането на БФС и финансовия феърплей, налаган от УЕФА. ЦСКА е в повече от стабилно състояние, макар че през последните седмици имаше различни манипулативни изказвания в тази насока.

"Дали клубът е финансово стабилен? Мисля, че е доста добре финансово осигурен. Виждате го по това, което се прави, вече е направено и е планирано за в бъдеще. Преценили сме, че отговаряме на изискванията, щом сме подали предложение за участие в конкурса за базите", коментира в сряда един от юристите, които работят с ЦСКА, Станислав Трендафилов.

Както е известно, клубът не просто няма финансови затруднения, а ръководството дори е планирало да увеличи значително инвестициите си. Това ще се случи, след като червените получат "Армията" и Панчарево за дългосрочно ползване. Проектите на клуба включват изграждането на практика на нов стадион и още куп подобрения по базата край София.