Валядолид е поредният клуб от чужбина, който следи изкъсо ситуацията с нападателя на ЦСКА Фернандо Каранга. Местните медии в Испания пишат, че клубът, който в момента е в Сегунда дивисион, е набелязал няколко нападатели за трансфер, но на челно място в списъка е именно Каранга.

Испанците искат бразилеца за заместник на голмайстора си Хайме Мата, който се очаква да бъде продаден сега или най-късно през лятото. Той бе желан и от Левски, но "сините" не могат да си позволят исканата от Валядолид сума и трансферът пропадна. 

Споменава се и фактът, че Каранга е имал проблеми с ръководството на "червените" и е закъснял с една седмица за подготовката, за да предизвика напускането си на клуба.

Според испанците заплатата на Каранга няма да е никакъв проблем, тъй като на "Армията" той взима годишно около 125 хил. евро, а Валядолид може да му предложи значително повече. Каранга вече има български паспорт, което може да е още един плюс за трансфера му при "виолетовите", тъй като няма да заема място за играч извън ЕС.