Френският гранд Олимпик Марсилия е поредният клуб, който проявява интерес към голмайстора на ЦСКА Фернандо Каранга, твърди Tuttomercato.

Изданието съобщава, че европейският шампион за 1993 г. е впечатлен от головата мощ на бразилския стрелец и не пропуска факта, че звездата на "червените" има 22 попадения в 24 мача през този сезон. Освен това Каранга е дал и 5 асистенци, като единствено съотборникът му на "Българска армия" Тиаго Родригес и асът на Лудогорец Марселиньо имат повече решаващи подавания в Първа лига – по 6.

Tuttomercato добавя, че и китайски клубове също са впечатлени от представянето на Каранга. Той има опит в Азия, където от 2015 до 2017 г. игра за южнокорейския Джежу Юнайтед и в 18 мача вкара 5 гола.

През зимния трансферен прозорец името на Каранга беше свързвано с куп отбори от топ европейски първенства, сред които Уест Бромич, Кристъл Палас, Бешикташ, Спортинг Брага и Бенфика, като беше съобщено, че лисабонският гранд е готов да плати 7 милиона евро на ЦСКА за нападателя.