Звездата на ЦСКА Фернандо Каранга продължава да се готви на облекчен режим в Австрия. Бразилецът следва индивидуална програма, след като получи контузия в коляното в края на сезона. 

Той ще стартира тренировки на пълни обороти през тази седмица, най-късно в четвъртък. Очаква се Каранга да се завърне на терена в проверката с Шахтьор Донецк на 30 юни (събота) и да запише поне 15 минути, пише "Тема спорт".

Треньорът Нестор Ел Маестро заяви на заминаване към Австрия, че бразилецът ще е готов за игра още по време на лагера в алпийската страна.

В същото време стадионите на последните две контроли на ЦСКА в Австрия бяха сменени. Червените ще играят с Шахтьор в Куфщайн на 30 юни от 15:00 часа българско време. Спарингът с Брьондби, който е последен за лагера, ще е на 2 юли от 19:00 часа в Кирхбил. 

Армейците се готвят двуразово, като вчера сутринта имаха възстановително занимание след силната игра срещу елитния японски Нагазаки (3:0). Освен Каранга само още един играч има здравословни оплаквания - лявото крило Енрике. Той е получил вирусна инфекция, поради която не тренира на пълни обороти.