19-годишният Тонислав Йорданов е фаворит да води атаката на ЦСКА в първия евромач срещу Рига. Армейците не разполагат с друг чист централен нападател в момента. Освен това използваният на върха на атаката в контролите Десподов не е напълно възстановен от травмата, която получи срещу Царско село. Така Кирил едва ли ще стартира като титуляр.

Има и друго - Тонислав е футболистът, който записа най-много минути в контроли на ЦСКА (317) и това не е било никак случайно. На "Армията" са имали нагласата да продадат Каранга още преди евромачовете и са подготвяли Тонислав за негов заместник. Йорданов се разписа два пъти в спарингите - при успеха с 2:1 над руския Уфа.

Младият нападател е роден в Севлиево на 27 ноември 1998 г., а в Първа лига има само едно участие. Той записа 90 минути за ЦСКА в последния кръг през сезон 2016/17 г. - срещу Дунав в Русе (0:1). Този двубой бе без значение за мястото на армейците в крайното класиране.

Йорданов има 19 мача и 4 гола за дубъла на ЦСКА във Втора лига, както и 28 мача и 5 гола за Литекс в същото първенство. Всеки евроучастник има право да картотекира футболисти до 24 часа преди първия си мач. В случая на ЦСКА срокът е до 20:45 днес. Дори и армейците да уредят нов нападател, той има съвсем малки шансове да играе срещу Рига.