Ръководството на втородивизионния ЦСКА 1948 предложи на колегите си от Левски да смени аржентинския Бока Хуниорс за юбилейния мач по случай 75 години от рождението на легендата Георги Аспарухов-Гунди.

Според този клуб така щяла да се възстанови традицията на "Вечното дерби". Трябва обаче да се отбележи, че този втородивизионен клуб е създаден през лятото на 2016 година и в кратката си история няма мач с Левски. 

Ето писмото, което изпрати изпълнителният директор на въпросния клуб Добрин Гьонов до колегата му в Левски - Красимир Иванов:

"Уважаеми г-н Иванов, през 2018 г. се навършват 75 години от рождението на Георги Аспарухов-Гунди, най-голямата легенда на ръководения от Вас клуб и безспорно личност с фундаментално значение за българския футбол, който за кратко в зората на кариерата си облича и екипа на ЦСКА.

Научихме, че гостуването на аржентинския гранд Бока Хуниорс в София по случай юбилея на Аспарухов е осуетено и затова решихме да ви предложим съперник на футболния терен на Левски за този специален празник да е ЦСКА. Нашите два клуба - чрез великите си футболисти като Гунди, чрез феноменалните си генерации и чрез своите уникални фенове, са създали явлението Вечно дерби, което няма аналог в българския футбол. Едва ли има по-подходящ начин да бъде отбелязан юбилея на Аспарухов, освен чрез възстановяване на великото съперничество между "сини" и "червени", прекъснато по нефутболни причини преди 3 години.

ЦСКА тръгна от най-ниското ниво - за да извърви честно и достойно пътя до завръщането си сред най-добрите в България. Дори в най-тежките моменти не сме спирали да държим на морала и ценностите на нашия клуб. Затова и винаги ще уважаваме нашия голям исторически съперник, с който в миналото нееднократно сме се срещали в приятелски и юбилейни двубои. Вярваме, че България и българският футбол се нуждаят от своя голям мач - вечното дерби, а 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов е идеален повод да възкресим неговата славна традиция. Поздрави и хубав ден! ЦСКА 1948".