ЦСКА удари с 2:0 Монтана и се класира на 1/8 финал за Купата на България. Попаденията за гостите в мача забиха Евандро (52) и Али Соу (90).

Така армейците ще излязат в приповдигнато настроение срещу Левски във "Вечното дерби", което ще се играе в събота за първенство. "Сините" също продължават напред в турнира за Купата, след като по-рано днес разнебитиха с 6:0 аматьорите от Атлетик Куклен.

ЦСКА изцяло доминира в срещата и заслужено е в следващата фаза на надпреварата, за радост на червените фенове, които не спряха да подкрепят любимците си в Монтана. 


Първото полувреме на стадион "Огоста" не предостави сериозни положения за гол пред някоя от двете врати, но след паузата играта бе доста по-динамична.

За това спомогна и ранният гол на "червените". В 52-рата минута Евандро надскочи четирима играчи на домакините и с глава откри резултата.

Това накара Монтана да заиграе по-остро в атака и в 59-ата минута домакините имаха претенции за дузпа заради остър шпагат на Стойчо Атанасов в краката на Сергей Георгиев. Главният съдия Радослав Гидженов обаче не уважи тези искания. 

До края на двубоя Монтана хвърли много сили в атака, но в добавеното време домакините допуснаха нов гол. На контраатака новото попълние Али Соу оформи крайния резултат - 2:0 в полза на ЦСКА.

Монтана - ЦСКА 0:2

Голмайстори:

0:1 Евандро (52)

0:2 Али Соу (90)

МОНТАНА: 1. Орлинов, 2. Попов, 3. Михов, 4. Ташев, 5. Цонков, 20. Илиев, 13. Йорданов, 8. Тасев, 9. Илиев, 22. С. Георгиев, 21. Трифонов

ЦСКА: 1. Стипица, 2. Атанасов, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 7. Жоржиньо, 9. Мауридес, 10. Евандро, 11. Манолев, 15. Малинов, 16. Бикел, 27. Секулич