Режимът в ЦСКА ще бъде затегнат свирепо, след като „червените" се провалиха в трети решаващ мач от началото на сезона. Тимът на Нестор Ел Маестро записа две загуби от Левски и Лудогорец и направи равен с Ботев. И това бяха трите двубоя срещу сериозни съперници от началото на първенството.

Нестор Ел Маестро пък бе привикан да даде обяснение за бездушната игра на отбора, която приличаше доста на тази, която „червените" показаха при гостуването си в Разград. На всичко отгоре и съставът бе абсолютно същият като в двубоя срещу шампионите, пише "24 часа".

Според статистиката от срещата ЦСКА има само един точен удар във вратата на Левски и той бе в 35-ата секунда. Всички атаки на „сините", включително и тази за гола, тръгват от грешка в средата на терена на някой от играчите на „червените".

При попадението сгафи Ангел Лясков, но пък той, Николай Бодуров и Божидар Чорбаджийски бяха единствените, които показаха някакъв хъс на терена. Мауридес сам търсеше топката, след като халфовата линия липсваше тотално, което го остави като лесна плячка за защитниците на Левски. До края на годината ЦСКА ще трябва да изиграе още един двубой с Лудогорец, който може да се окаже и фатален за пореден сезон за амбициите на „червените".

ЦСКА трябва да благодари и на вратаря си Витаутас Черняускас, който извади няколко сериозни положения и запази разликата от едно попадение. Той не носи никаква вина за автогола си. Това е второто попадение в собствената врата на литовския национал, след като успя да се разпише и за Черно море на „Българска армия".

Всички фактори в Борисовата градина бяха категорични, че точно играта е била причина за загубата, а не решението на Ивайло Стоянов да не даде чиста дузпа за игра с ръка на Иван Горанов.