Треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро лично е харесал качествата на играчите на Септември Сф – Здравко Димитров и Ишмаел Байду, пише "Тема спорт". Още преди двайсетина дни се появи информация, че червените проявяват интерес към тях. 

Двамата са хванали окото на наставника на армейците с изявите си в част от мачовете в първенството. Той ги е наблюдавал в няколко срещи в по-ранен етап и е проявил интерес. Ел Маестро гледа всички мачове от шампионата и е харесал още няколко от по-младите родни футболисти.

Според запознати по-голяма е вероятността ЦСКА-София да привлече Здравко Димитров. Това обаче по-скоро би могло да се случи след края на сезона. 20-годишното крило в известна степен напомня като начин на игра на Десподов. Подобно на него и Димитров е бърз и рязък футболист, притежава плътен удар, като играе добре и с двата крака. 

Прави впечатление също, че влиза смело в единоборствата. През последния месец Димитров имаше здравословни проблеми, поради което почти не е играл. Той се появи в края на двубоя с Верея (1:0). Този сезон е записал 11 участия и 1 гол в първенството с 606 минути. Димитров вкара при разгрома с 5:1 над Черно море във Варна.

Привличане на 19-годишния ганаец Байду пък е по-малко вероятно на този етап. Той няма паспорт от държава в ЕС, а бройката на тези чужденци на "Българска армия" е доста висока. Байду е с 13 мача и 2 гола този сезон при 957 минути в първенството.

Армейците продължават да следят изявите и на вратаря на Локо Пд Мартин Луков и са останали впечатлени от играта му в събота. Срещу "червените" той записа пореден добър двубой този сезон, като направи отлично спасяване при удар на Манолев през първата част. 

В края на срещата спаси и в ситуация очи в очи с Али Соу. 25-годишният Луков стигна до националния отбор през тази година, а треньорът на вратарите Ивайло Петров-Пифа го определи в интервю като “най-добрия български страж в първенството”, като отличи и Георги Георгиев от Верея.

Армейците планират да привлекат двама или трима нови през зимата, като ще направят нов опит да вземат звездата на Ботев Пд Тодор Неделев.