Кирил Десподов призна, че не се намира в най-добрата си форма, въпреки решителния гол, с който донесе победата на ЦСКА над Локомотив Пловдив през уикенда.

"Нямахме спечелен мач от по-трудните и този двубой с Локомотив беше доста важен. Аз не съм всеки мач на топ ниво, не се и чувствам в много добра форма, макар че бележа голове. Мога още много и треньорът го знае. Ел Маестро казва каквото мисли и нищо не спестява. Ще работя върху това да бъда по-постоянен. Ел Маестро е директен, казва всичко, което мисли и това не се харесва на много хора в България. Аз съм си патил от това.

Понякога нямаш ден, но това не може да те оправдае да не се раздаваш за отбора. Не може във всеки мач да вкарваш три гола, но все пак е важно да държиш едно добро ниво. Някъде на 60-70 процента от формата си съм в момента. Мога много повече", каза Десподов, който бе избран за Играч на 14-ия кръг в Първа лига.

"След тази победа срещу добър отбор като Локо Пловдив ни падна камък от сърцето. Създаде се негативизъм от страна на феновете, че не можем да побеждаваме по-силните отбори. Не мисля, че е основателно да ни критикуват толкова много. Не играем грозен футбол, играем по-директен футбол, отбелязваме голове и не допускаме много. Не знам защо е това недоволство от феновете. И на нас ни е тежко, че не успяхме да вземем мачовете с Ботев Пловдив, Берое, Левски и Лудогорец, но и мачовете с по-малките отбори не трябва да се подценяват, защото и те са много важни. Миналата година загубихме 13 точки срещу по-малките отбори", каза още Десподов.

"Мачът за Купата на България с Лудогорец е още далеч. Вече сме ги отстранявали на четвъртфинал. Ще бъде трудно, но има още много време до този мач. Ако успеем да ги преминем, нататък ще е по-лесно", добави още Десподов.