Бразилският сайт esportes.r7.com не подмина силното представяне на Мауридес за ЦСКА. Той посвети голям материал на тарана, който вече има 8 гола в Първа лига.

"Нападателят Мауридес имаше съществен принос за победата на ЦСКА в поредния кръг на българското първенство. С двата му гола тимът победи Витоша (Бистрица) с 3:0 и се изкачи на второ място във временното класиране", започва статията, след което е дадена и думата на играча.

"Нуждаехме се отчаяно от трите точки, защото лидерът не допуска колебания. С победата изпреварихме Левски и се изравнихме на върха в класирането с Лудогорец (б.р. -  интервюто е дадено преди разградчани да победят с 1:0 Берое). Сега най-важното е да запазим същия ритъм и да се борим докрай да станем шампиони", заяви Мауридес пред esportes.r7.com, цитиран от "Тема спорт".

"Наясно сме, че за да спечелим първенството, трябва да извървим почти съвършен път, да сме почти перфектни, а това е много трудно. Следователно трябва да сме фокусирани върху всеки предстоящ двубой - независимо дали се изправяме срещу претендент за титлата или купата, или пък срещу отбор, който се стреми да се измъкне от дъното на класирането", казва още таранът пред бразилската медия.