Стана ясно, че треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро лично е връчил премия от 1000 евро на Мауридес за това, че отбеляза гол от статично положение при гостуването на Дунав. Младият специалист явно окуражава футболистите си да бележат по-често при такива ситуации, тъй като именно така се печелят дербитата, които са проблем за „червените“ през този сезон.

Ако погледнем назад, Ел Маестро е спестил 7000 евро до момента от премии, които е трябвало да раздаде от началото на сезона. Точно толкова голове е вкарал отборът му от статични положения, пише "Меридиан мач". 7 от общо 31 вкарани е 22,5%, което не е лош показател, но не и толкова добър, колкото се изисква в съвременния футбол. В това отношения най-добър е Кирил Десподов, който е вкарал две попадения директно от пряк свободен удар - срещу Черно море (3:1) и срещу Локо (Пд) (1:0). Той е главният виновник и за автогола на Валери Божинов срещу „червените“, когато топката се отби в страничната греда след фаул на Десподов и след това влезе в мрежата след рикошет в тялото на звездата на Ботев (Враца).

Мауридес вкара с глава срещу Верея (4:0) след изпълнен пряк свободен удар от Евандро. Станислав Манолев също вкара направо от фаул със Септември (3:0) в добавеното време. Божидар Чорбаджийски пък бе точен с глава след корнер при 3:0 над Етър у дома. Има още два гола, които са след статични положения, но не направо. Рубен Пинто вкара на Витоша (Бистрица) втория гол след центриране от корнер, но и удар на Чорбаджийски и рикошет в тялото на Секулич. Жоржиньо пък отбеляза на Етър пак след изпълнение на пряк свободен удар, но след като защитата отби топката.