Президентът на Славия Венцеслав Стефанов направи любопитен коментар за съдийските отсъждания на Волен Чинков по време на срещата с ЦСКА. Както е известно, "белите" победиха с 1:0, но Чинков тотално поряза "армейците", като не им свири поне една очевадна дузпа.

"Съдията е последният човек, заради когото ЦСКА не спечели мача. Пропуските, Стергиакис и липсата на късмет - това беше основното. Старата истина е, че като не вкараш, ще ти вкарат. ЦСКА имаше безброй положения и не успя да отбележи. Ако резултатът беше 1:0 или 2:0, изобщо нямаше да говорите за съдийство. Хората трябва да приемат мъжки както победите, така и загубите".  

"Сега Гришата ли е играл черно тото? Късметът играе голяма роля. И на Титаник е имало кадърни и възпитани хора, но не са имали късмет. Защо си завираме главите в пясъка като щраусите, стърчат ни задниците и говорим само глупости?”, започна Стефанов в студио "Дерби". 

"Сега за тия две дузпи. Питате ме дали Караманджуков не е занесъл пари на съдията? Не е занесъл. Когато се подмине дузпа за друг отбор срещу грандовете - е, голяма работа, пак щяхме да ги бият тея. Че не успяхте да ни биете 40 минути с човек повече, съдията ли е виновен?”, обърна се Стефанов към журналистите.

“Бъди мъж. Никакви дузпи. Категоричен съм. Спестеният втори жълт картон на Джеферсон? Не им броя картоните. А първият на Сашо Александров имаше ли го? Искате да си свалим гащите пред ЦСКА - е, няма да стане. Защо всички искате ако не е Левски, да бъде за ЦСКА? Искам да ви попитам: имаше ли втори жълт картон на Джеферсон?"

"Най-симпатичен винаги ми е бил Гриша Ганчев, защото ми е приятел. Симпатичен ми е и Спас Русев. Кирил Домусчиев ми е приятел, но не съм го виждал от 3-4 години, а очи, които не се виждат, се забравят. За Киро съм говорил толкова много, колкото никой не е говорил. Но стига сте говорили само глупости за него".

"ЦСКА е нещо по-специално. Шапки свалям на феновете на ЦСКА. Те са най-верните фенове. Но на “Армията” е различно. Гриша Ганчев не е свикнал да не става неговото. Ако не са дали една дузпа, свършва светът. А това че не си вкарал 10 положения, няма проблем. Най-добрите му футболисти бяха българчетата. Другите изпускаха и се въртяха като пумпалчета. Същото и с Киро. Сложи си мъжкарчета в центъра. Ще паднеш, ще биеш, но няма да ти е виновен само съдията”, заключи Венци Стефанов.