Лудогорец врътна реми 1:1 срещу ЦСКА при визитата си на „Българска армия” в голямото дерби от 18-ия кръг на Първа лига. Разградчани прекъснаха страхотната си серия от 11 шампионатни поредни победи.

По този начин "червените" не допуснаха да се отдалечат още повече от върха и след тази среща изоставането от шест точки си остава. "Орлите" са лидери с 45 точки, а отборът на Ел Маестро е втори в класирането с 39 точки.

Кешеру даде аванс на гостите в 29-ата минута, но Десподов изравни в 68-ата и така донесе ремито на тима си. Разградчани завършиха мача с 10 души, след като Сисиньо бе изгонен в 88-ата минута с втори жълт и червен картон. 

Като цяло очакванията за футболен спектакъл се потвърдиха напълно и двата тима изиграха доста зрелищен и интересен мач. 

Домакините пък показаха с представянето си, че изобщо не са за отписване и изиграха доста добър двубой, но изпуснаха няколко добри ситуации в които можеха да вкарат още голове.


Срещата започна с добро темпо и през първите минути и двата тима показаха голямо желание да стигнат до победа с активността в играта си.

В 6-ата минута удар на Лукоки премина покрай вратата на Черниаускас, а това бе и първото добро положение от началото на срещата.

В следващите минути имаше лек застой и битката се водеше предимно в средата на терена.

В 20-ата минута ЦСКА отговори с нелош удар на Джеси, който обаче бе спасен от противниковия страж без проблеми.

Девет минути след това след статично положение Лудогорец успя да вкара. След изпълнение на корнер Недялков отклони с глава топката към наказателното поле на ЦСКА, а Кешеру от близка дистанция с глава я вкара във вратата на „червените”.

В 33-ата минута стражът на ЦСКА се намеси добре след удар на Марселиньо от въздуха, а след това Кешеру удари греда от малък ъгъл при добавката. В ситуацията обаче бе свирена засада.

Точно десет минути след това Пинто бе много близо до изравнително попадение след прекрасен удар от ждроб, но топката премина на сантиметри покрай вратата.

В 50-ата минута Чорбаджийски закачи Кешеру в наказателното поле, но реферът не отсъди дузпа, каквато можеше да се даде.

Броени минути след това удар на Десподов с глава от наказателното поле премина над напречната греда.

В 63-ата минута Жеферсон центрира прекрасно за Соу, а гамбиецът засече с глава, но топката премина над вратата.

Точно четири минути след това Манолев намери с хубаво подаване Десподов, който с още по-хубав удар от воле матира Ренан от точката на дузпата.

През следващите минути темпото бе интензивно и определено на терена на „Българска армия” се получи така очакваното дерби.

В 84-ата минута Марселиньо отправи тежък удар от фаул, който обаче рикошира в стената. 

Пет минути след това Сисиньо бе изгонен с втори жълт и червен картон заради нарушение срещу Десподов, а до самия край нямаше повече голове.

ЦСКА – ЛУДОГОРЕЦ 1:1
0:1 Кешеру 28
1:1 Десподов 67

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Бодуров, Чорбаджийски, Антов, Манолев, Пинто (86 - Жоржиньо), Малинов (80 - Тиаго), Джеси, Мауридес (46 – Соу), Десподов

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Недялков, Моци, Горалски (77 – Кампаняро), Вандерсон, Дяков, Натанаел, Лукоки (86 - Бакалов), Сисиньо, Марселиньо, Кешеру