Консултантът на ЦСКА Люпко Петрович ще има думата по зимната селекция. Сръбският специалист ще казва своето мнение за всеки набелязан футболист. Последната дума няма да е негова, но по този начин в клуба добавят още една експертна оценка при селектирането на играчи.
 
Петрович вече е активно обвързан с подбора на състезатели, като през изминалия уикенд за кратко бе в чужбина, където гледа едно от потенциалните попълнения.
 
Люпко обаче намери време и да присъства на мача с Верея в Стара Загора (1:0), където бе в компанията на Пламен Марков. След двубоя с Лудогорец Петрович призна, че отборът не му харесва и има някои "лоши" футболисти. Той ще дава мнение и когато се обсъжда раздялата с определени играчи.
 
ЦСКА има доста сериозно селекционно звено, като в него освен носителят на КЕШ за 1991 г. попадат треньорът Нестор Ел Маестро, главният мениджър Стойчо Стоилов, който има основната дума, както и главният скаут Велизар Димитров. Крайната преценка обаче е на Гриша Ганчев.
 
По традиция през последните 2 години и половина ЦСКА наблюдава най-вече португалския и южноамериканския пазар. Там Стоилов има много сериозни контакти от дълго време. Освен това армейците работят активно с португалската агенция Pro Eleven.
 
В последната година от "Армията" са насочили поглед и към Скандинавия. В началото на 2018-а от Норвегия бе привлечено крилото Едвин Джеси. А наскоро се появи информация, че ЦСКА иска и трима от шведското първенство - вратаря Вилям Ескелинен и бранителя Ерик Бьоркандер от Сундсвал, както и левия бек на Хамарби Нето Боржес.
 
Всички те са на по 22 години, като договорът на Бьоркандер изтича в края на тази година и може да бъде привлечен като свободен агент.