Софийският градски съд призова синдика на ПФК ЦСКА АД Дора Милева да предприеме няколко действия до 10 януари 2019 г, твърди "Тема Спорт".

Справка с регистрите показа, че на 28 декември СГС е разпоредил на Милева да изготви отчет какво се случва със спорния имот край Варна. Синдикът твърди, че земята е собственост на фалиралото дружество. Фирма “Камеко” обаче е завела дело и претендира, че имотът е нейно владение и спорът още не е разрешен.

Въпреки това земята е включена в активите на ПФК ЦСКА АД, като има значителна стойност (няколкостотин хиляди лева). Ако се докаже, че имотът е собственост на “Камеко”, това ще ощети купувача на активите на фалиралото дружество – “Ред Енимълс”, който вече заплати 8 милиона лева. Синдик Милева разполага с нотариален акт от 2015 г., по силата на който спорният имот е притежание на ПФК ЦСКА АД. На този етап пък още няма влязло в сила решение на съда, което да отменя собствеността от дружеството и да я прехвърля на “Камеко”.

Колосалната сума от 8 милиона лева бе преведена на 11 октомври, но все още не е потекла към сметките на кредиторите на ПФК ЦСКА АД. Една от причините е неяснотата около имота край Варна, но съдът е отправил и други разпореждания към синдик Милева, които бавят цялата процедура.

“СГС приема отчета на синдика за м. ноември 2018 г. УКАЗВА на синдика, че следва да депозира отчета за дейността си през м. 12. 2018 г. в срок до 10.01.2019 г., в който подробно и ясно да се посочи какви действия са извършени във връзка с кадастралните скици относно имотите в района на гр. Варна и в какви срокове се очаква същите да бъдат издадени. УКАЗВА на синдика също, че е необходимо да се снабди с нови данъчни оценки за всички имоти, като предприеме действия в тази насока незабавно след 01.01.2019 г.”, се казва в съобщението на съда, публикувано в регистрите.