Още по темата

 

Българският футболен вицешампион ЦСКА започна тази сутрин зимната си подготовка. Старши треньорът Нестор Ел Маестро събра играчите за първо занимание за годината на базата в Панчарево. 

С представителния тим занимания стартираха трима таланти от школата на клуба Мартин Смоленски (роден 2003 г.), Йоан Бауренски (2001 г.) и Никола Борисов (2000г.). 

След силните си изяви през есента във Втора лига за Литекс в ЦСКА се завръща вратарят Петър Петров.  Новите попълнения, по чието привличане ръководството работи, ще се присъединят в хода на подготовката.

"Армейците" ще тренират двуразово в следващите дни, през които паралелно предстои да им бъдат направени и задължителните медицински и функционални изследвания. 

Единственият отсъстващ с разрешение на ръководството е бразилецът Жеферсон, който ще се присъедини към съотборниците си до края на седмицата.

Отборът ще се подготвя в София до 15 януари, след което предстои двуседмичен лагер в Испания. До 29 януари ЦСКА ще изиграе четири контроли в района на Марбея. Първата от тях ще се проведе на 16 януари срещу германския Бохум, а съперниците в останалите приятелски срещи ще бъдат обявени в следващите дни.

След завръщането в София, в зависимост от метеорологичните условия, ще се прецени къде тимът ще се подготвя до началото на пролетния полусезон. До първия официален мач треньорският щаб планира още две проверки на родна земя.