Легендата на българския футбол Красимир Балъков коментира случващото се в ЦСКА и Левски. Главният мениджър на Етър смята, че футболист №1 на България Кирил Десподов има качества за топ-първенствата в Европа.

"Десподов, заедно с Кристиян Малинов, определено е най-талантливият от младите футболистите в българското първенство. Ще бъде жалко, ако той отиде в турското или руското първенство", започна Балъков.

"За мен неговите качества са достатъчни да играе в големите първенства - Италия, Германия, Испания и Англия. Там трябва да се търси реализация на Кирил Десподов", продължи Краси пред Спортал - "С каквото мога, ще помагам, но за жалост не съм мениджър, за да мога да продавам състезатели. Работил съм с Киро, познавам му качествата, знам възможностите му и знам, че още не е достигнал тавана си. Ако някой ме пита, ще кажа много позитивни неща за него."

"Дали скоро ще ме видите на стадион "Българска армия"? При всички положения ще ме видите скоро там... А, не, може и да не ме видите, ние ще играем вкъщи с тях (смее се). Това в кръга на майтапа, разбира се. Само Господ знае какво ще ми донесе бъдещето. Не мога да кажа нищо."

"Имаше вариант Феликс Магат да поеме ЦСКА, говорих с него. Беше много въодушевен, това се случи след работата му в Китай, нямаше ангажименти. Беше интересна идеята за работа в ЦСКА, но човекът явно си е получил информации - големите треньори си получават нужните информации, и просто ми каза, че няма да може да помогне в този момент на ЦСКА. И това беше, с това приключихме."

"От това, което знам и от това, което виждам, мисля, че промените в Левски са позитивни. Хората, които отиват на "Герена" ги познавам. Те работят професионално и ще искат да променят нещата, които са там. Нека времето го потвърди. Има още неща, които трябва да се случат там, за да имаме по-ясна картина за ситуацията", каза още Балъков.

По отношение на амбициите на Етър за настоящия сезон Балъков каза, че основната цел е тимът от Велико Търново да остане в елита на родния футбол, а когато това е факт, приоритетите могат да се променят. За Купата на България във фазата на четвъртфиналите Етър се изправя срещу Локомотив (Пловдив) и ако се преодолеят "смърфовете", амбициите на "болярите" могат да стигнат до участие във финала.