Изтекла предварително информация е причината за провалената продажба на  нападателя на ЦСКА Мауридес в австрийския Рапид (Виена). Мениджърът на ЦСКА Стойчо Стоилов призна, че е недоволен от случилото се, а за в бъдеще много ще се внимава да не се разчува за планираните входящи и изходящи трансфери. 

„Много се говореше и пишеше за бъдещето на Мауридес и това изигра лоша шега. Публичността провали сделката. Сега ще вземем мерки повече да не изтича информация, но в случая с Мауридес вече е късно", заяви Стоилов. След като трансферът му в Рапид (Виена) пропадна, нападателят Мауридес се върна в лагера на ЦСКА в Испания. Бразилецът не успя да финализира преминаването си в австрийския гранд, въпреки че по всичко личеше, че това ще се случи. Нападателят отиде за медицински изследвания и дори си взе довиждане с феновете.

В Австрия твърдят, че играчът не е издържал тестовете заради наднормено тегло. Мауридес е показал незадоволителни резултати по време на двудневните функционални тестове и от Рапид вчера обявиха, че на този етап замразяват преговорите за привличането му.

Според изданието „Кронен Цайтунг" нападателят е прекалил с празнуването по време на ваканцията и се нуждае от поне месец, за да възвърне оптималната си форма и да бъде готов за игра. Рапид се нуждае спешно от подсилване на атаката с оглед на колебливото си представяне в шампионата и предстоящите срещи от 1/16-финалите от Лига Европа срещу италианския Интер.