Левият бек на ЦСКА Жеферсон ще пропусне първите няколко мача от пролетния дял на първенството. Той със сигурност е аут за гостуването на Черно море във Варна на 16 февруари (събота) и за домакинството на Ботев Враца на 19 февруари (вторник), а най-вероятно и за дербито с Левски на 24 февруари (неделя).

Бразилецът се завърна с отбора от лагера в Испания във вторник вечерта. Жеферсон не можеше да стъпва на левия си крак, който беше поставен в специален ботуш. От ЦСКА не разкриха никакви подробности около неговото състояние, но по всичко изглежда, че става въпрос за контузия, която изобщо не е лека, пише „Тема спорт“. Бразилецът може би ще бъде на линия през март.
 
Ситуацията около Жеферсон е доста странна, съдейки по думи на треньора Нестор Ел Маестро пред официалния сайт на ЦСКА. Наставникът заяви, че бразилецът се е „присъединил към отбора контузен, в момента е контузен и занапред ще е контузен“. Той добави, че има „катастрофален проблем с левия бек“. Тези думи на червения треньор подсказват, че ситуацията с бразилеца е сериозна.
 
При положение че Жеферсон е дошъл с травма, обаче не става ясно защо тогава бе използван в две от контролите?! Левият бек беше заменен принудително в 25-ата минута на спаринга с Виктория Пилзен, като именно в този двубой състоянието му се е усложнило значително.
 
Той пропусна цели 3 месеца от есенния дял, след като получи контузия в бедрото. Жеферсон влезе в лазарета в навечерието на мача с Копенхаген в София (1:2). Завърна се на терена в началото на ноември и излезе в зимна ваканция здрав. Впоследствие закъсня с 10 дни за старта на подготовката.
 
Травмата на Жеферсон явно ще създаде сериозни главоболия на Ел Маестро, предвид изказването му пред официалния сайт на ЦСКА. Показателно е, че в последните два спаринга – със Спарта Прага и Динамо Киев, като ляв бек игра Манолев.
 
Като десен бек в проверките бе налаган Стойчо Атанасов, който записа най-много минути от всички играчи в Испания. Той беше титуляр срещу Академия Пушкаш, Виктория Пилзен, Спарта Прага и Динамо Киев.