Легендата Любослав Пенев официално се завърна начело на ЦСКА. Новината беше обявена на извънредна пресконференция на "Българска армия".

 

Договорът на спеца е за срок от 1,5 години и днес той ще проведе първа тренировка начело на "червените". На поста той сменя Нестор Ел Маестро. Изпълнителният директор на клуба Пламен Марков обяви причините за раздялата със сърбина с английски паспорт. "Това са резултатите, които не задоволяват ръководството и феновете. Друга причина няма", каза Марков.

Припомняме, че по време на лагера в Испания ЦСКА записа две победи – 1:0 над Шенхуа и 2:1 над Виктория Пилзен. Бяха претърпени три загуби – 1:3 от Академия Пушкаш, 2:3 от Спарта Прага и 0:3 от Динамо Киев. "Армейците" направиха равенство и с Бохум (1:1).

Неофициалният дебют на Любо Пенев ще е в утрешната проверка с Етър на "Армията". В първия мач след подновяването на първенството ЦСКА гостува на Черно море във Варна.

Припомняме, че това ще е трети престой на бившия нападател начело на "червените". За първи път е назначен на поста на 5 март 2009 година. Под негово ръководство отборът тръгва с чудесна серия от 10 поредни победи в първенството. Следват загуби във Вечното дерби от Левски с 0:2, още от Черно море (0:1) и Литекс (0:1) и ЦСКА завършва 2-ри, на точка от "сините", които вдигат и последната си досега титла.

Най-големият успех на Пенев е класирането за групите на Лига Европа след елиминиране на Динамо Москва с победа 2:1 в Русия. В първия мач от групите ЦСКА прави 1:1 с бъдещия финалист Фулъм, но губи останалите 5 срещи. През декември 2009 г. престоят на Ел Голеадор е помрачен от скандал, след като футболисти на ЦСКА са бити в ресторант "Окото" в квартал Горубляне. На 13 януари 2010 г. Пенев е освободен.

Вторият му престой е в най-тежкия момент в историята на клуба – от 28 април до 31 май 2015 г. Преди неговото идване "червените" са в катастрофална серия от 10 мача без успех. След края на сезона клубът фалира и започва новата кампания във "В" група с нов собственик в лицето на Гриша Ганчев. През последните години той направи няколко неуспешни опита да върне Любо Пенев начело на ЦСКА, като се предполага, че проблемът е бил във финансовите разминавания.