Новият треньор на ЦСКА Любослав Пенев проявява интерес към привличането на Спас Делев от полския Погон (Шчечин), пише "Тема Спорт". Крилото вече е играл под ръководството на Ел Голеадор на "Армията" и в националния отбор. Договорът му с Погон изтича през лятото. В контракта на Делев е заложена освобождаваща клауза в размер на 200 000 евро.

29-годишният бързак от село Ключ би могъл да влезе в ролята на заместник на продадения в Каляри Кирил Десподов. На този етап "червените" не са изпратили конкретно предложение за него, а и не е ясно какво ще е желанието на футболиста. Делев вероятно ще предпочете да изчака до лятото и да опита да намери изгодно продължение на кариерата си в друг чуждестранен клуб.

Въпреки че договорът му изтича в края на сезона, Спас продължава да фигурира в плановете на Погон. В събота той беше титуляр при загубата с 1:2 от лидера в първенството Лехия (Гданск). Делев игра 74 минути по десния фланг на атаката. Той е в Погон вече трети сезон. За този период има 68 мача, 11 гола и 13 асистенции в Екстракласата. През настоящия шампионат е с 10 участия, 2 гола и 2 асистенции.

В България Делев е играл за Пирин (Благоевград), ЦСКА, Локомотив (Пловдив) и Берое, като има 129 мача и 29 гола в елита. Именно Любо привлече Делев на "Армията" през лятото на 2009 година и той бързо се превърна в звезда на отбора. Вкара един от головете при победата над Динамо в (Москва). 

След това бе с основен принос за спечелването на Купата и Суперкупата на България под ръководството на Милен Радуканов. Разписа се и в двата финалния двубоя - срещу Славия на "Васил Левски" за крайното 1:0 и срещу Литекс в Бургас, когато вкара две попадения за победата с 3:1.

Очаква се "армейците" да привлекат поне едно попълнение през новата седмица. Ел Голеадор призна, че се търсят играчи на различни постове и има предвид няколко имена. "Червените" спешно се нуждаят от бек, след като договорът на Станислав Манолев беше разтрогнат, същото ще се случи и с този на Борис Секулич, а Жеферсон ще отсъства поне още две седмици.