Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев е оптимист, че футболистите ще свикнат с неговите изисквания и скоро "червените" ще заиграят по искания от него начин.

"Изгледах мача с Черно море още два пъти и видях доста неточности. Играхме добре в много моменти, но в някои моменти не толкова добре. Имаше неправилно позициониране на футболистите в тактическата постройка, но това е разбираемо, защото за тях е нещо ново. Трябва време и търпение".

"Срещу часовника сме, но съм убеден, че ще подредим пъзела. С всяка изминала тренировка подобряваме и надграждаме. Много неща ще бъдат променени. Спокоен съм, защото виждам футболисти с добри качества", коментира Любослав Пенев на днешния брифинг.

Относно очакваното назначение на италианеца Кристиано Джарета за спортен директор на ЦСКА, Пенев заяви, че това е решение на ръководството.

"Относно Джарета - нека ръководството да отговори точно с какви функции ще бъде натоварен. За мен е важен отборът, структурата е решение на ръководството. Най-отговорен в спортно-техническата структура е старши треньорът. Аз не бягам от отговорност", каза Пенев.

Треньорът потвърди, че очаква нови попълнения, но на този етап няма сигурни нови играчи. "Очакваме нови попълнения. Когато има подписан договор, ще бъдете информирани. Нужни са ни по двама силни играчи на пост. Не мислим за дербито с Левски. Този мач е в неделя, мислим за мача с Ботев Враца утре." 

"Играчите още не са свикнали с моите изисквания, но вече разбират за какво става въпрос. Хубаво е футболистите да знаят в какъв клуб са попаднали. Ако трябва да попрочетат историята на ЦСКА, какви футболисти са играли, какви успехи са имали. "Армията" не е детска градина", коментира Любослав Пенев.