Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде пресконференция преди вечното дерби. Той отново показа недоволство към избора на съдия за мача.

"С футболистите сме в прекрасно настроение преди дербито с Левски. Времето малко ще наруши подготовката ни, но в крайна сметка трябва да се справим. При мен всеки мач е важен и играем за победа без значение от противниците. Нашата цел е да завършим първи в класирането".

"В момента имаме футболисти, които притежават качества, за да се получи хубав мач. Ще играем както сме тренирали. Искаме да вкараме голове, да владеем топката, да бъдем по-силния отбор на терена. Вярвам, че теренът ще бъде в добро състояния. На стадион "Васил Левски" има отопление под тревното покритие, което ще бъде от полза. Няма да разчитам на Лясков и Жеферсон. Те са контузени и отпадат. Енрике тренира и е на разположение. По-късно ще определя групата".

"Имам притеснения от съдията. Този човек не е международен съдия и няма опит да се справи. Трябваше да бъде друг човек. Вълков не е готов да води такъв двубой. Ще го ползват за бушон и после ще му намерят място в БФС. Съдийският делегат е счетоводител в хлебозавод, където акционер е Боби Михайлов. Реферите искат да изпъкват, да бъдат по-важни от футболистите и от празникът, който ни предстои". 

"Това е един специален мач. Не винаги в тези мачове побеждава фаворита. Футболистите трябва да мислят за това, което сме тренирали, за колективната игра и удовлетворението от представянето. Трябва ни време, за да играем по начина, по който искаме. Има подобрение в играта".

"Момчетата осъзнават отговорността, която имат. Имам постоянен контакт между мен и ръководството. В ЦСКА се работи ежедневно и ежечасно. Съгласен съм, че детайли от тактиката ще решат дербито с Левски. Важна е бързата адаптация към атмосферните условия", заяви Любослав Пенев.