Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев спечели важна вътрешна битка, която ще му развърже ръцете в близко бъдеще, пише „Меридиан мач".
 
Той успял да издейства раздялата с клуба на кондиционния специалист Томас Нойберт, който съвсем доскоро бе непоклатим на „Армията".
 
При назначаването си Пенев е поискал да вземе в екипа си свои доверен кондиционен треньор. Той дълго време работи с Давид Родригес в националния отбор и Литекс, а преди това в ЦСКА дори бе докарал светилото Хесус Паредес.
 
Шефовете обаче твърдо му отказвали под предлог, че Нойберт е изключително важен за отбора, а и дясна ръка му е Кирил Динчев. Немецът е неизменно на „Армията" в екипа на Едуард Йорданеску, Стамен Белчев, Христо Янев и Нестор Ел Маестро.
 
В крайна сметка Пенев успя да издейства освобождаването на спеца заради серията от контузии през този сезон и недоброто физическо състояние на играчите. Така временно Динчев ще осигури прехода, ползвайки методиката на Нойберт, а през лятото Любо трябва да доведе испанския специалист Родригес за поста.