ЦСКА ще реши дали да откупи Жоржиньо в зависимост от представянето му в плейофната фаза на първенството, която стартира в края на седмицата, пише вестник "Тема спорт". 

Крилото е под наем на "Армията" от Сент Етиен, но "червените" имат опцията да придобият правата му. До момента той оставя противоречиви впечатления с изявите си. 

Привличането на играчи под наем е обичайна практика за ЦСКА в последните години. По този начин клубът взе Рубен Пинто, Али Соу и Енрике Рафаел, след което се възползва от опцията за закупуването им.

В събота 23-годишният Жоржиньо изживя исторически миг с националния тим на Гвинея-Бисау - класиране за Купата на Африка, като финалите ще се проведат през юни и юли в Египет. 

Жоржиньо се появи в 82-ата минута на решаващата квалификация срещу Мозамбик (2:2). След мача той веднага се похвали в социалните мрежи. Пусна си снимка от стадиона, на която държи националния флаг. А под кадъра написа: "Мисията е изпълнена".

Като юноша той е ставал европейски вицешампион с Португалия (U19) на континенталния шампионат през 2014 година в Унгария.

Ако Жоржиньо се представи силно в плейофната фаза на първенството, а и предвид предстоящото му участие на турнира за Купата на Африка, е много вероятно ЦСКА да направи опит да го привлече за постоянно.