Бившият голмайстор на ЦСКА Фернандо Каранга не попада в плановете на своя клуб Хенан Дзяние. Сезонът в китайската Суперлига стартира, но бразилецът не намира място в групата. Хенан изцяло е запълнил своите квоти за чужденци, като разполага с двама сънародници на Каранга - Енрике Дурадо и Иво, и камерунците Кристиан Басогог и Франк Охандза.

През изминалата седмица се появи информация, че бившият нападател на "Армейците" е преотстъпен в бразилския Атлетико (Клубе), за да възвърне игровата си форма. Каранга дори е записан като футболист на бразилския клуб в специализираните сайтове като soccerway.com и transfermarkt.com. Главният мениджър на ЦСКА-София Стойчо Стоилов обаче заяви, че бразилецът не е преотстъпен в родината си. "Той си има договор с Хенан. Получава по 1 милион годишна заплата, а контрактът му е три години. Няма начин да си го върнем", каза Стоилов.

Очевидно Каранга ще остане в Китай, но заради запълнената квота чужденци мястото му в състава е поставено под въпрос. Освен това той все още не е напълно възстановен от контузията в коремната област, която получи през миналата година.