Берое ще пусне жалба срещу съдийството при загубата с 0:2 от ЦСКА на "Армията". Заралии са недоволни от решенията на главния рефер Валентин Железов и помощниците му Станимир Илков и Мирослав Желев. В нея те ще акцентират върху конкретните ситуации, към които имат претенции от отсъжданията. Спортният директор на Берое Валентин Грудев потвърди, че жалбата ще бъде входирана.

"Искам да поздравя нашите футболисти със сърцатата игра. Постараха се, искаха и желаеха да постигнат нещо срещу ЦСКА. За съжаление имаше едни хора, които повлияха на резултата с обратните си отсъждания и дузпата, която е много, много спорна. Цялостното съдийство показваше тенденция. Жалко, че така се помага на един отбор, който не трябва да има нужда от такава помощ. Жалко за българския футбол, защото по този начин тези отбори продължават да си мислят, че са недосегаеми. Съдиите им помагат по безскрупулен начин и това се отразява на самочувствието на останалите клубове", добави той, цитиран от "Тема спорт".

"Ще пуснем жалба, защото смятаме, че съдията повлия на резултата с картоните, с обратните отсъждания и с дузпата. Имаме много ситуации, които да внесем като основание за жалбата. За съжаление не ни позволиха да постигнем това, за което бяхме дошли. Това не е начинът, по който тези съдии трябва да решават мачовете! За съжаление две спорни дузпи ни решиха мачовете - предния с Ботев и сега с ЦСКА. Ние продължаваме напред. Разликата от Ботев е само три точки. Всеки един от трите отбора има шансове за четвъртото място", допълни Грудев.

"Картоните бяха продиктувани от някакво желание на Железов да се престарава и оттам стигам до вниманието на всяка една ситуация от страна на нашите халфове, които всички станаха с картони. Предстои ни мач срещу Черно море, който е от графата задължителни, и там трябва да дадем всичко от себе си. Имаме нужната класа и мотивация да постигнем победа", каза още спортният директор.